Tekstgrootte
kleiner groter

Checklists

Als er een noodsituatie plaatsvindt is het belangrijk dat je snel geïnformeerd bent over wat er precies aan de hand is en dat je snel weet wat je moet doen.

112 bellen

Als je in een noodsituatie zit waar politie, brandweer of ambulance voor nodig is, bel dan direct met 112.

Zet de radio of televisie aan op RTV Noord

In noodsituaties is RTV Noord dé informatiebron. Daar hoor je wat de situatie is, hoe de vooruitzichten zijn, en krijg je adviezen over wat je moet doen. Het is goed om te weten dat het hierbij gaat om noodsituaties van grotere omvang, bijvoorbeeld als het om heel veel huishoudens gaat.

Wees voorbereid op een evacuatie

Het kan zijn dat je halsoverkop je huis moet verlaten. Weet dan wat je mee moet nemen, zoals medicijnen of je paspoort/identiteitskaart. Zie ook de checklists noodpakket en evacuatie.

Raadpleeg de Risicowijzer

Van je gemeente heb je de Risico-instructiewijzer ontvangen. Hierin staat in het kort beschreven wat je tijdens verschillende noodsituaties het beste kunt doen. Lees de Risicowijzer en de Risico-instructiewijzer daarom goed door. Je vindt hem hier.

Denk om mensen die extra hulp nodig hebben

Sta eens stil bij mensen in je omgeving die extra hulp nodig hebben tijdens een noodsituatie. Let extra op kinderen, ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bedenk hoe je ze kunt helpen.

Heb je een tip waarmee je iemand anders kan helpen, laat het ons weten. Wij delen deze graag als extra tip zodat anderen zich nog beter kunnen voorbereiden.  

Deel deze pagina op