Tekstgrootte
kleiner groter

Zo blijf je op de hoogte

Bij een noodsituatie of ramp is het voor je eigen veiligheid van belang dat je precies weet wat er aan de hand is en wat je moet doen. Je krijgt op verschillende manieren informatie.

Bel niet naar 112 om te vragen wat er aan de hand is.

Hulpverleners ter plaatse

De hulpverleners ter plaatse zijn erop gericht jou in veiligheid te brengen, de ramp te bestrijden en de gevolgen ervan te beperken. Zij geven op de plek van de ramp instructies en informatie. Volg deze altijd op, dat is in je eigen belang en voor je eigen veiligheid.

RTV Noord
Via RTV Noord blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Volg de berichtgeving van RTV Noord via: Radio (ether: FM 97.5; kabel: FM 90.5, FM 96.3 of FM 102.0), Televisie, Teletekst, Internet (www.rtvnoord.nl), Twitter (@rtvnoord) en de RTV Noord app

Zie ook RTV Noord voor alle frequenties waarop je Radio Noord in de provincie Groningen kunt ontvangen.

Nationale rampenzender
Bij een landelijke ramp of crisis worden Nederland 1 en Radio 1 ingezet als nationale rampenzender.

Informatienummer
Als er een speciaal informatienummer wordt opengesteld, zal dit telefoonnummer worden bekendgemaakt via RTV Noord of via de nationale rampenzender.

Internet en social media

Websites:

Twitter (www.twitter.com):

Om de informatie over een incident snel te kunnen delen, maken de hulpdiensten gebruik van dezelfde hashtag (#).

In jouw buurt
In sommige situaties krijg je aanvullende informatie in jouw buurt. Bijvoorbeeld via een flyer of brief in jouw brievenbus of via een geluidswagen in jouw straat. Ook kan er een informatiepunt bij jou in de buurt worden ingericht, bijvoorbeeld in het gemeentehuis of in een dorps- of buurthuis.

Laat weten wat jij weet
Ben je in de buurt van de ramp of het incident en heb je beelden of informatie? Deel dit dan met behulp van social media (zoals Twitter of Facebook). Ook hulpverleningsdiensten maken gebruik van deze informatie. Denk altijd wel eerst aan je eigen veiligheid!

Deel deze pagina op