Tekstgrootte
kleiner groter

Risicowijzer Provincie Groningen

De Risicowijzer informeert je als inwoner over risico’s in je eigen woon- en werkomgeving en adviseert je per risico hoe je je kunt voorbereiden op mogelijke calamiteiten. Ook vind je informatie over wat je moet doen of juist moet laten als er zich een incident of ramp voordoet.

Risicowijzer Veiligheidsregio Groningen

Risicowijzers in de hand

In 2013 is bij alle huishoudens in de provincie een Risicowijzer (A4) bezorgd. Hierin staan een aantal noodsituaties beschreven met tips wat mensen zelf bij zo’n situatie kunnen doen.

Een uitgebreide versie van de Risicowijzer is tevens te downloaden.

Zelf printen kan overigens ook. Vouw het boekje in A5 formaat.
Het is raadzaam de Risicowijzers op een handige plek te bewaren.

Hulp nodig

Ken jij iemand die geen toegang heeft tot Internet of meer voorkeur geeft aan een geprinte versie van de Risicowijzer? Misschien kan jij die persoon helpen door hem of haar de Risicowijzer te geven.

Engelstalig

De Risicowijzer is ook in het Engels beschikbaar. Ken je mensen die beter uit de voeten kunnen met de Engelse versie van onze Risicowijzer? Wijs hen er dan op dat deze ook in het Engels verkrijgbaar is. 

Voorleesversie

Voor iedereen die de voorkeur geeft aan gesproken informatie, is de Risicowijzer ook te beluisteren. Dit is eveneens handig voor mensen die moeite hebben met lezen. Ken je mensen met een visuele beperking of dyslexie? Wijs hen dan op de gesproken Risicowijzer via de 'Lees voor' knop op deze website.

Deel deze pagina op

Contact

088 162 5000

>>Risicowijzer aanvragen