Tekstgrootte
kleiner groter

Noodsituaties in het algemeen

Freddi woont in Groningen en is zich heel bewust van het belang van een goede voorbereiding op calamiteiten. Als voorzitter van de Stichting Senioren Werkgroep Groningen zet hij zich in om de zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen*. Want ook als senior kun je veel doen om je voor te bereiden op een calamiteit.

Freddi staat symbool voor een goede voorbereiding op noodsituaties in het algemeen.

Freddi uit Groningen


Elke eerste maandag van de maand verstuurt Freddi daarom via broodjealarm.nl advies over de beste voorbereiding op uiteenlopende noodsituaties. De online Risicowijzer van de Veiligheidsregio Groningen is een belangrijke bron, omdat per calamiteit beschreven staat wat je in huis moet hebben en wat je moet doen.

Het is belangrijk dat iedereen bijdraagt aan de veiligheid in huis én in de buurt, vindt Freddi. Dat kan door de online Risicowijzer en NL Alert te raadplegen. Maar ook door jezelf en de mensen in je omgeving de vraag te stellen: ‘Wat heb ik nodig in het geval van een calamiteit?’. Freddi geeft als voorbeeld een noodpakket. Zaken die niet in het noodpakket mogen ontbreken zijn een zaklamp, voldoende flessen drinkwater (ook voor het innemen van medicijnen) en een radio op batterijen om op Radio Noord af te kunnen stemmen tijdens een calamiteit.

*Met dank aan woningstichting Nijestee, die het pand aan Stichting Senioren Werkgroep Groningen ter beschikking stelt.

 

Deel deze pagina op