Tekstgrootte
kleiner groter

Overstroming

Carolien woont in Woltersum, een dorp dat een stuk lager ligt dan de nabijgelegen dijk. Bij een dijkdoorbraak zou het water tot 1,5 meter hoog in Carolien haar huis staan. Met het noodweer in januari 2012 spande het erom of de dijk zou houden. Carolien en haar gezin zijn toen uit voorzorg geëvacueerd...

Carolien staat symbool voor een goede voorbereiding op een (dreigende) overstroming. 

Carolien uit Woltersum

Carolien was niet voorbereid en de evacuatie kwam onverwacht. Met jonge kinderen en een meervoudig gehandicapte zoon, besefte Carolien toen pas goed hoe kwetsbaar haar gezin in zo’n situatie is.

Nu bereidt Carolien zich heel bewust voor op de mogelijkheid van een overstroming. Zo is het bed van haar gehandicapte zoon – dat op de begane grond staat en is afgesloten zodat hij hier niet uit kan vallen – met een mechanisme te verhogen tot boven het waterpeil. Mocht het tot een overstroming komen, dan heeft Carolien alle belangrijke onderdelen van het noodpakket in huis: batterijen, vuilniszakken, dekens.

Via tv, radio en mobiele telefoon kan Carolien het actuele nieuws en Twitter volgen. Carolien heeft tot slot een lijst gemaakt met datgene wat haar gezin nodig heeft bij een evacuatie: medicijnen, luiers, rolstoel, maar ook paspoorten en verzekeringspapieren.

Deel deze pagina op