Tekstgrootte
kleiner groter

Uitval gas, water of stroom

Siewert woont in Stadskanaal en wordt begeleid door Stichting De Zijlen. Deze stichting coacht cliënten met een beperking en leert ze ook zich voor te bereiden op onverwachte situaties zoals uitval van stroom, gas en water...

Siewert staat symbool voor een goede voorbereiding voor uitval van stroom.

Siewert uit Stadskanaal

Het is Siewert al eens overkomen dat hij zonder gas, water en elektriciteit kwam te zitten. Daarom is hij nu extra goed voorbereid. Als elektriciteit, gas en water uitvallen, weet Siewert dat belangrijke apparaten in huis – zoals kraan, toilet, gasstel, ijskast en verwarming – het niet meer doen. Met dit in het achterhoofd heeft Siewert een noodpakket samengesteld. Hierin zitten enkele grote flessen water, een zaklamp, waxinelichtjes, vuilniszakken, een radio en eten. Als het koud wordt, heeft hij dekens in huis om zichzelf warm te houden.

Op het moment dat zich problemen voordoen, weet Siewert dat hij via Radio Noord informatie krijgt. Maar ook kan hij bij de buren terecht en bij de stichting die hem begeleidt. Wat Siewert nog als tip aan anderen meegeeft: draai de kraan van de wasmachine en van de gastoevoer dicht als je op vakantie gaat. En wees voorbereid op calamiteiten zoals uitval van elektriciteit, gas en water.

Deel deze pagina op